Terug naar leden

Hoza

Wie is Hoza?

Missie

Hoza staat voor ‘common sense in logistic solutions'. Onze ontwerpfilosofie is dat de eenvoudigste oplossing vaak de beste is. Tegelijkertijd is die vaak het ingewikkeldst om te bedenken en te realiseren. Dat vraagt om gedegen kennis en analytisch vermogen op het gebied van producten en logistieke processen.
We zijn niet alleen gedreven, maar ook bedreven. We hebben zowel het creatieve denkvermogen als het technische uitvoeringsvermogen. Driekwart eeuw oplossingen bedenken voor logistieke problemen heeft ons gevormd tot de slagvaardige organisatie die we nu zijn. De neerslag van deze ervaring vindt u terug in ons omvangrijke productgamma. Want voor de meeste marktsegmenten hebben wij reeds logistieke oplossingen mogen produceren. Maar omdat de tijd niet stil blijft staan, blijven wij ook niet stilstaan. Recente logistieke successen vormen voor ons het uitgangspunt voor verdere technische vooruitgang. Want als ú daar om vraagt en de techniek het toestaat, dan produceren we morgen nog slimmere oplossingen.
Zeker weten.

Wat doet Hoza

Hoza ontwikkelt en produceert al meer dan 75 jaar rolcontainers, roll-ins, dollies en andere logistieke middelen die de aan- en afvoer van producten in bedrijven op rolletjes laten lopen. Hoza heeft door de jaren heen op eigen initiatief en op verzoek van relaties een groot assortiment aan logistieke middelen ontwikkeld. Door hun eenvoud zijn ze afgestemd op de specifieke deelmarkten, onderhoudsarm en ergonomisch verantwoord. Veel van onze logistieke middelen zijn uitgegroeid tot de standaard in hun markt. Het mag duidelijk zijn: Hoza staat garant voor een oplossing van uw logistieke vraagstukken. U kunt ervan op aan dat wij uw Programma van Eisen (PVE) omzetten in een optimaal product!
Kern van het succes is dat we ons opstellen als een verlengstuk van uw organisatie. Daarbij kijken we naar uw gehele logistieke traject. Wij helpen u dit traject goed in te richten en per situatie de juiste logistieke middelen te kiezen. U bespaart hiermee tijd en kosten; en creëert bovendien betere werkomstandigheden. Hoogwaardige logistieke dragers zijn dus geen kostendragers, maar juist winstgenereerders!
Afhankelijk van uw wensen en de toepassingseisen werken wij met RVS, ijzer, aluminium, kunststof, rubber, multiplex en verantwoord geproduceerd (hard)hout. De afwerking kan geschieden door middel van lakken en/of thermisch verzinken of elektrolytisch verzinken.

Hoe doet Hoza dit

Procesanalyse

Hoza staat voor ‘common sense in logistic solutions'. We vinden het wiel natuurlijk niet iedere keer opnieuw uit. Onze jarenlange en succesvolle uitoefening van ons vak heeft geleid tot een diepgaande kennis van logistieke vraagstukken en materialen gekoppeld aan tal van bewezen oplossingen in een groot aantal marktsegmenten. Op basis van ons bestaande aanbod kunnen we daardoor altijd een product ontwikkelen dat - al dan niet met enkele aanpassingen - volledig aan uw wensen voldoet. Want we bewandelen natuurlijk altijd de kortste weg naar een logistieke maatoplossing.
Om de logistiek op rolletjes te laten lopen, moet een logistiek middel naadloos in uw organisatie worden ingepast. Daarom focussen we ons bij de ontwikkeling van een oplossing niet op een deel maar op het geheel. We luisteren naar de wensen vanaf de werkvloer, maar houden ook rekening met onder andere de fysieke omstandigheden binnen de gebruiksomgeving van de logistieke middelen. Kortom, we kijken naar het volledige logistieke traject.
Een eerste quickscan van uw proces voeren we gratis bij u op locatie uit. Vervolgens analyseren onze experts deze gegevens, waarna we de analyse en de bevindingen met u bespreken. Indien u op basis van deze eerste analyse een uitgebreid onderzoek wilt, dan maken wij hierover graag nadere afspraken.

Innovatie

Eén van onze sterkste kanten is het ontwikkelen van producten (en diensten). Dat doen we op eigen initiatief, maar vaak ook op basis van een Programma van Eisen (PvE). Dat kunt u opstellen, maar wij nemen het graag in overleg met u voor onze rekening.
Bij de ontwikkeling van nieuwe producten maken onze designers en engineers vanzelfsprekend gebruik van de modernste techniek en van systemen zoals CAD. Ook schromen wij niet om externe deskundigen bij de productontwikkeling in te schakelen. Wij werken samen met onder meer akoestische bureaus, ergonomen en ingenieursbureaus. Bovendien schakelen wij met regelmaat onafhankelijke organisaties zoals TNO in om de door ons ontwikkelde producten te testen.
U ziet het: een zeer degelijke basis om tot een succesvolle ontwikkeling en productie van uw producten te komen.

Bouw prototypes

Vaak geven onze presentaties voldoende inzicht in een nieuw ontwikkeld product, maar soms is het wenselijk om een prototype te bouwen. Zo'n prototype geeft u niet alleen een tastbaar beeld van wat er ontwikkeld is, maar is ook uitstekend geschikt voor een beperkte praktijktest. Bovendien kunt u de eindgebruikers in uw organisatie er alvast kennis mee laten maken. Zo kunt u er in een vroegtijdig stadium draagvlak voor winnen. En dat is de basis voor een succesvolle implementatie.
Onze afdeling protobouw heeft ruime ervaring op het gebied van modelontwikkeling. Een prototype kan altijd gebouwd worden, zelfs wanneer productietekeningen ontbreken.

Productie en levering

Onze productie is gevestigd in Nederland (Scheemda). Ons productieteam bestaat uit uiterst ervaren en gemotiveerde medewerkers. Ze werken met zeer moderne hulpmiddelen, zoals een robotstraat voor de lasprocessen. Met name de flexibiliteit van onze productie is uniek. Hierdoor kunnen wij uiterst efficiënt zowel 100 stuks als 10.000 stuks produceren. Voor de productie en productontwikkeling werken we samen met engineeringbureaus, kunststofspuitgietbedrijven, wielenfabrikanten in heel Europa, grote staalwalserijen in West-Europa en aluminium extruders.
We houden u tijdens de productontwikkeling en -productie stap voor stap op de hoogte, zodat u ervan verzekerd kunt zijn dat u het product krijgt dat u wenst en tegen de afgesproken prijs. Onze producten zijn ergonomisch verantwoord, efficiënt, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. En dat tegen lage integrale kosten!
Meer weten of zien? Bij een bezoek aan ons bedrijf gunnen wij u graag een blik in onze keuken.

Contact:

Hoza Logistic solutions
Haven Noordzijde 18
9679 TC Scheemda

Postadres:
Postbus 11
9679 ZG Scheemda
T 0597 59 31 31
F 0597 59 28 49
E info@hoza.nl