Terug naar leden

Synergon

Waar staat Synergon voor?

Synergon is een flexibele mens- en klantgerichte organisatie, die slagvaardig, nuchter en concurrerend optreedt in de arbeidsmarkt.
Het primaire doel is om mensen die in die arbeidsmarkt moeilijk aan de slag komen, kansen te bieden op een baan in een zo normaal mogelijke werkomgeving.
We kunnen met een gerust hart zeggen dat geen enkel privaat re-integratiebedrijf kan bieden wat Synergon kan bieden als het gaat om variatie in werksoorten, begeleidingsvaardigheden en ontwikkelingsmogelijkheden. Wij zijn het meest geavanceerde bedrijf in de branche.
Met ca. 1600 medewerkers in tal van bedrijfstakken is Synergon niet alleen de grootste werkgever in de regio Oost-Groningen, maar ook aanbieder van een unieke werk-/leeromgeving, waarin mensen zichzelf kunnen ontwikkelen om hun kansen in de arbeidsmarkt te vergroten.
Daarnaast biedt Synergon aan de gemeenten en het bedrijfsleven producten en diensten, die zich onderscheiden door een prima prijs/kwaliteit/prestatieverhouding. Dat vormt een belangrijke bron van inkomsten, waaruit - samen met de subsidies die Synergon ontvangt - alles wordt gefinancierd.
Bij dat alles gaat Synergon vanuit met een sterke maatschappelijke positie op een verantwoorde manier om met de (sociale) doelen van de gemeenten Oldambt, Pekela en Bellingwedde.

Bij Synergon draait het om mensen


Om wat ze willen en kunnen.
Dat is vaak meer dan ze denken.
Eruit halen wat erin zit. Het maximale.
Dat is waar wij voor gaan.
Mensen werk laten doen dat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn... Mensen stimuleren een ommezwaai te maken als ze op een dood spoor lijken te zitten... Mensen (om)scholen en opleiden... Samen met mensen werken aan hun toekomst en kansen creëren waar ze eerst niet leken te liggen.
Wij weigeren te accepteren dat mensen die wèl willen werken, niet zouden kunnen werken. Het kan soms moeilijk zijn om in de arbeidsmarkt aan de slag te komen. Door allerlei omstandigheden.
Als je bijvoorbeeld een verstandelijke of lichamelijke beperking hebt, een Wajong-uitkering hebt, of al jarenlang werkeloos bent en in de bijstand zit. Maar zo'n belemmering kan worden overwonnen.
Mensen die het op eigen houtje niet zo goed redden in de maatschappij, moeten niet worden afgeschreven, want ze kunnen wel degelijk iets.
En wat ze nog niet kunnen, kunnen ze leren. Daar helpen wij bij.

Wij bieden mensen kansen.

Sociaal werk heeft een beetje een negatief imago. Veel mensen zien de sociale werkvoorziening als een soort kneuzenbank. Ten onrechte! Sociaal werk is prachtig. En het is ook nodig. Bij ons logo staat een copyrightcirkeltje met daarin de letters SW. Wij zien dat als een kwaliteitskeurmerk. Een stempel dat zegt: Synergon stáát voor sociaal werk en daar zijn we trots op!
Bedrijven, producten en diensten van Synergon
Mensen en kansen...

Daar komt het allemaal op neer!
Goed opgeleide, gemotiveerde en ervaren vakmensen, die kansen verdienen op de reguliere arbeidsmarkt. Synergon biedt hen die kansen. En dáár liggen meteen ook de kansen voor u en uw bedrijf.
Als het gaat om variatie in werksoorten, begeleidingsvaardigheden en ontwikkelingsmogelijkheden, kunnen wij u bieden wat geen enkel ander Sociaal Werkbedrijf kan. We zetten alles nog even voor u op een rijtje...

Synergon Detacheringen

Schoonmakers, schilders, administratieve, financiële, boekhoudkundige of beheersondersteunende krachten, technici, baliemedewerkers, chauffeurs... Individueel of in groepsverband... Ze werken voor u, maar blijven bij ons in dienst en worden vanuit Synergon begeleid.

Synergon Projecten

Mankracht voor koeriersdiensten, assemblagewerk, in- en uitruimwerkzaamheden, zolderopruiming, milieuprojecten voor de gemeenten, inzameling van glas, oud papier en metaal, maaltijdservices voor zorginstellingen... Wij realiseren projecten voor tal van organisaties én particulieren.

Synergon Groen

Onderhoud van openbare groenvoorzieningen, omgevingsverzorging, tuinontwerp, aanleg, renovatie, bermbeheer, onkruid- en gladheidbestrijding... Onze afdeling Groenvoorziening en ons hoveniersbedrijf Nieland BV werken voor gemeenten, overheidsorganisaties, bedrijven, instellingen én particulieren.

Synergon Schilderwerken

Wij verzorgen al het denkbare schilderwerk in en aan uw bedrijfspand, schoolgebouw of woning. Maar ook vakkundig behangwerk, restauratie, renovatie, nieuwbouw, glas plaatsen e.d. En meerjarige onderhoudscontracten behoren tot de mogelijkheden.

Synergon Champignonkwekerij

Wekelijks kweken en plukken wij zo'n elfduizend kilo champignons. Dat is ruim 570.000 kilo op jaarbasis! Wij zijn daarmee één van de grootste champignonkwekerijen van Nederland.

Synergon Begeleid werken

Een zo perfect mogelijke match tussen medewerker, werkplek en opdrachtgever. Daar streven wij naar. We gaan op zoek naar de specifieke capaciteiten van elke medewerker en ontwikkelen die verder, zodat hij of zij zo prettig en zo zinvol mogelijk aan de slag kan.

Synergon Schoonmaak

Totale reiniging en onderhoud van uw interieur en sanitair. We werken voor ruim zestig vaste klanten in de regio: gemeenten, bedrijven, stichtingen, verenigingen én particulieren.

Synergon Confectie

Jaarlijks worden hier zo'n vijfhonderdduizend automatten ‘gelockt' en ruim 150.000 in eigen beheer geproduceerde matrashoezen in elkaar genaaid voor in de slaapcabines van vrachtwagens.

Synergon Druk & Print

Of het nu gaat om een eenvoudig zwart-wit antwoordkaartje, een full colour brochure, visitekaartjes, briefpapier, enveloppen, omslagmappen, of reclamedrukwerk... Wij leveren de hoge kwaliteit die u mag verwachten.

Synergon Verpakken

U kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen het voor u verpakken. Goed en degelijk, klaar voor veilige verzending. En we hebben een eigen kartonnageafdeling.
Synergon Inpakken & Assemblage
Hier verzorgen we het inpakken van allerlei producten en het samenstellen en verpakken van pakketten. Ompakken doen we ook en voor een herstelklus halen we onze neus zeker niet op.

Synergon Stofferderij

Elk jaar zetten we meer dan zeventigduizend voorgevormde houten en kunststof onderdelen om in kwalitatief perfect gestoffeerde zittingen en ruggen van bijvoorbeeld kantoor- en chauffeursstoelen.

Synergon Metaal

Wij zijn een groot, compleet en veelzijdig metaalverwerkend bedrijf, dat als partner met u meedenkt. Vanaf de ontwerpfase tot en met het eindproduct. Maar we leveren ook topkwaliteit halffabricaten.

Synergon Leer- werktrajecten

Wat mensen nog niet kunnen, kunnen ze leren. Synergon helpt daarbij. Werken is de basis, het uitgangspunt. Leren wordt daaraan toegevoegd. En zo ontstaat haast vanzelf een leer-/werktraject.

 

Contact:

Hoofdkantoor:
Garst 6
9673 AE Winschoten
Telefoon: (0597) 453 666
Fax: (0597) 417 959