Terug naar leden

Reider Shipping B.V.

Introductie

53° 09' N / 07° 02' E
Reider Shipping BV is gevestigd in Winschoten en is met haar schepen en bemanning actief in 3 marktsegmenten: coasting trade, general cargo en container shipping.
De vloot is grotendeels uitgerust met moderne hydraulische kranen zodat de schepen in iedere gewenste haven snel kunnen laden en lossen. De schepen zijn ijsbestendig berekend naar de hoogste ice-class en zijn geschikt voor het vervoer van iedere lading.
Reider Shipping BV voert het management over een vloot van meer dan 25 schepen van 3000 DWT tot 18.700 DWT. De rederij gaat de vloot in de nabije toekomst verder uitbreiden

Organisatie

Reider Shipping BV is een 100% dochterbedrijf van de erkende duitse rederij Hermann Buss GmbH & Cie KG uit Leer. Met een vloot van meer dan 70 schepen neemt de rederij een belangrijke positie in op de internationale markt.

Hermann Buss GmbH & Cie KG is gespecialiseerd in het transport van containers en behoort tot één van de 50 grootste bedrijven op de wereldmarkt.

Reider Shipping BV richt zich voornamelijk op de bemanningszaken, reparatie, certificatie, onderhoud en beveiliging van de eigen vloot. Daarnaast voert Reider Shipping BV het management (financieel en technisch) over meer dan 25 schepen uit de vloot van Reederei Buss.

De vloot van Reider Shipping BV vaart wereldwijd.

Positie vloot

Reider Shipping BV en al haar schepen zijn gecertificeerd volgens de International Ship Management Code (ISM). Met deze certificatie is een veilige en betrouwbare vaart verzekerd.
Behalve ISM beschikken alle schepen ook over de ISPS certificatie (veiligheid van de schepen). Reider Shipping BV selecteert haar bemanning kritisch. Elk schip wordt met een vast regelmaat bezocht door één van de technische medewerkers van de rederij.
Reider Shipping BV wil haar vloot jong en modern houden met schepen die niet ouder dan 10 jaar zijn. Om de positie te versterken op de wereldmarkt zijn er een aantal "oude" schepen verkocht en zijn er verschillende nieuwbouwprojecten gestart.

Inspectie

De afdeling "Inspectie" is verantwoordelijk voor alle garantie afhandelingen binnen de rederij. Daarnaast staat de afdeling garant voor het optimaal presteren van de vloot. INSPECTIE bestaat uit voormalige kapiteins en hoog gekwalificeerde technici. De juiste begeleiding en het regelmatig onderhoud houdt de vloot van Reider Shipping BV up-to-date.

Chartering

De chartering wordt in eigen beheer uitgevoerd en gedeeltelijk in nauwe samenwerking met internationale charterbedrijven. Ten behoeve van de eigen containervloot werkt Reider Shipping BV samen met één van de grootste charteraars in Hamburg met meer dan 250 containerschepen vanaf 4.500 TEU. Met deze samenwerking beschikt Reider Shipping BV over een gegarandeerde vraag naar het transport van containers uit de internationale chartermarkt.
Naast het management van de eigen schepen voert Reider Shipping BV het management over container schepen van 500-1000 TEU en multipurpose schepen tot 6.000 DWT van derde partijen. Daarnaast voorziet Reider Shipping BV in het technisch, nautisch en financieel management van een gedeelte van de vloot van Reederei Buss.
Het eigen netwerk van Reider Shipping BV en het ervaren personeel is een groot voordeel. Hiermee bespaart het bedrijf namelijk een duur verkoopkantoor. De kosten die anders ten goede kwamen aan de charteraar kunnen nu worden gebruikt voor het onderhoud van de vloot.
De constant groeiende vloot bewijst dat Reider Shipping BV op de goede weg zit. De vraag naar containertransport zal de komende 10 jaar met 100% groeien. Er worden steeds meer materialen en producten per container vervoerd. De groeiende vraag naar transport tussen continenten en landen kan immers alleen met dit transportmiddel worden verzorgd.
Reider Shipping BV beschikt over het juiste schip met de juiste bemanning voor iedere lading.

Participanten

Reider Shipping BV nodigt U uit om deel te nemen aan een Scheepvaart CV welke vanuit fiscaal en rendementsoogpunt zeer interessante beleggingsmogelijkheden vormen.
Reider Shipping BV zet de schepen in op een vaste vaarroute al voordat de schepen werkelijk gebouwd worden. Reider Shipping BV begeleidt de bouw zodat alle werkzaamheden voldoen aan de overeengekomen bouwspecificaties in nauw overleg met classificatiebureau's, autoriteiten, scheepswerven en toeleveranciers.

Elk schip wordt uitgerust met de laatste technische hulpmiddelen. Hierdoor worden de schepen van Reider Shipping BV multifunctioneel. Bij de verkoop is dit bepalend voor de restwaarde van het schip.

Crew-management is een belangrijk onderdeel van het scheepsmanagement. Succesvol varen is een vorm van teamwork. Een gemotiveerde en gekwalificeerde bemanning bepaalt in hoge mate de prestaties van een schip. De bemanning wordt verzorgd door een ervaren partner in Rotterdam. Het bedrijf garandeert Reider Shipping BV hoog gekwalificeerd personeel op ieder gewenst moment.
Het scheepsmanagement bepaalt in belangrijke mate de opbrengst van een investering in een Scheepvaart CV.

Contact

Reider Shipping B.V.
Postbus 1038
9670 EA Winschoten
Bezoekadres:
Zeefbaan 20c
9672 BN Winschoten NL
Telefoon: +31 (0)597 595 400
Fax: +31 (0)597 595449
Telex: 051-94078013
Email: info@reidershipping.nl