Terug naar leden

Lamico

Groep houtverwerkers

Lamico maakt als zelfstandig bedrijf deel uit van een groep houtverwerkende bedrijven. Als zodanig hebben wij toegang tot groepsgelieerde zagerijen in Rusland.

Duurzaamheid

Wij maken prachtige, natuurlijke producten. Voor ons is de natuur daarom vanzelfsprekend ook onze zorg.

Inkoop en productie

Die zorg begint bij de inkoop van onze grondstoffen. Wij halen hout uit duurzaam beheerde bosgebieden, van organisaties die zich bezighouden met verantwoorde bosbouw. Van deze milieuvriendelijke en duurzame grondstof maken wij volledig recyclebare Lamico lijmhouten panelen.

Certificering

Bewust omgaan met natuur en milieu is voor ons een belangrijk speerpunt. Op het vlak van zowel inkoop als productie hebben wij daarom wij daarom veel geïnvesteerd in het behalen en behouden van twee internationaal erkende certificaten:
 FSC certificaat
 PEFC certificaat


Algemeen

Lamico produceert vormhoudende, massief lijmhouten panelen. De panelen worden opgebouwd uit lamellen, die zijn gemaakt van zorgvuldig geselecteerd vuren-, grenen en eikenhout. De panelen worden in onze fabriek perfect afgewerkt, zodat zij aan alle kanten goed bewerkt - onder meer gelakt of gebeitst - kunnen worden.

Onze garanties

de productie van vuren en grenen panelen wordt uitgevoerd in overeenstemming met de specificaties, zoals overeengekomen met de afnemer de productie wordt uitgevoerd door gekwalificeerde medewerkers onder beheerste condities binnen de afgesproken levertijd de panelen worden verpakt zoals overeengekomen met de afnemer

Producten in vuren en grenen

standaardformaten in 18, 28 en 38 mm, snel leverbaar standaardformaten, gefoleerd en voorzien van bijsluiter, desgewenst met speciale kantbewerking groot-formaat met breedtes van 815, 1030 of 1230 mm speciaal-panelen op specificatie (dikte en formaat) van opdrachtgever, desgewenst met speciale kantbewerking. Een voorbeeld hiervan zijn traptreden en vensterbanken.

Speciaal voor de meubelindustrie produceren wij eiken panelen. 15 mm t/m 45 mm zijn op aanvraag ook te leveren.

Contact:

Lamico B.V.
Papierbaan 16-22
9672BH NL Winschoten

T + 31(0)597 47 17 40
F + 31(0)597 41 36 99
E info@lamico.nl