Terug naar leden

HVD

HVD Fibre & Metals is opgericht in 2003 en is ontstaan uit HVD Printservice vof. HVD Printservice was in 2003 reeds 16 jaar actief in de markt. Het bedrijf was dermate gegroeid dat er besloten werd het bedrijf om te zetten van een vof naar een bv vorm. Met deze omzetting werd tevens besloten de bedrijven te splitsen naar hun activiteiten. Dit resulteerde in de oprichting van drie bedrijven waarvan HVD Fibre & Metals er een is. De andere zijn HVD Electronics bv en EPP Coatings bv. Alle drie bedrijven opereren afzonderlijk van elkaar in de markt en maken gebruik van elkaars diensten, hierdoor houden we de levertijden en de explotatiekosten zo laag mogelijk en kunnen we een scherpe concurrerende prijs neerzetten. De drie bedrijven maken deel uit van de groep Vredeveld Industries b.v .

De expertise van HVD Fibre & Metals ligt bij het frezen, draaien en zagen van metalen en kunststoffen, d.m.v. CNC gestuurde macines.

Voor het bewerken van staal, non ferro, rvs en kunstoffen maken wij gebruik van een uitgebreid CNC machinepark. Waarmee wij in staat zijn om diverse producten voor verschillende marktsegmenten te produceren. Ons sterke punt hier in is, dat wij snel om kunnen schakelen, waardoor korte levertijden ontstaan. Alle programma's worden met het cad cam systeem mastercam klaargemaakt en naar de machine geladen. Hierdoor ontstaat nagenoeg geen stilstand of geen wachttijd op de machines voor programeren . Dit komt weer tot uitdrukking in de stuksprijs.

Voor het 3D freeswerk en het maken van aluminium mallen e.d. voor bijvoorbeeld het ingieten van b.v electronica, maken wij gebruik van high speed freesbanken .
Ook het draaiwerk gebeurd bij ons volautomatische , waarbij het materiaal automatisch wordt aangevoerd .
Tevens zijn wij gespecialiseerd in het CN C zagen. Ook deze machine draait geheel zelfstandig.

Soldeercarriers

HVD Fibre & Metals heeft een ruime ervaring in het ontwerpen en aanmaken van soldeerpallets en/of soldeercarriers. In 1992 werden reeds de eerste soldeerpallets of carriers gemaakt. Het materiaal dat we hiervoor gebruiken is het Durostone mat eriaal van Permali. Voor het produceren van soldeerpallets maken wij gebruik van het CHP760 (blauw) niet antistatisch materiaal en het Cas761(zwart) het antistatisch materiaal.
Oospronkelijk was de carrier eenvoudig van opzet .Dit veranderde echter steeds meer en meer. Het is een productie hulpm iddel geworden met verschillende functies.
Om dit te bewerksteligen kunnen er allerlei hulpstukken worden aangemaakt. Zo zijn er hulpstukken om de print op zijn plaats te houden tijdens het solderen, of om bepaalde componenten aan te drukken of te positioneren. Vaak ook bestaat een carrier uit meerdere lagen en kan op die manier het SMD beschermt worden, connectors worden aangedrukt en andere componenten worden gepositioneerd. Ook voor het reflowen bij SMD kunnen carriers op diverse plaatsen worden ingezet .
Verstelbare soldeerramen
Naast de normale carriers produceerd HVD Fibre & Metals ook de z.g.n verstelbare carriers. Deze carriers zijn voor ieder type golf soldeer machine toepasbaar. De lengte en breedte zijn op klantspecificatie aan te maken en ook het aantal tussenbalken kan variëren. De pint wordt op zijn plaats gehouden door titaan veren.

Contact


J.A. Koningstraat 9
9672 AC Winschoten
tel. 0597-418103
Mob tel 0653442024
Skype ophetwerk9
fax. 0597-423299